Címlap MAGUNKRÓL

MAGUNKRÓLMunkatársaink alapdiplomájuk mellett mentálhigiénés végzettséggel rendelkeznek.
A mentálhigiéné fogalom elég idegenül cseng nyelvünkben, de magyar megfelelőjét – lelki egészség – már mindannyian értjük.

Testünkre, egészségi állapotunkra valamennyien odafigyelünk, lelki egészségünkkel azonban még nagyon keveset törődünk. Bizonyos szempontból ez érthető, hiszen szokatlan a mi kultúránkban, hogy lelki bajainkról beszéljünk.

Mi viszont azt valljuk, hogy felelősek vagyunk mentális egészségünkért, sokat tehetünk megbillent lelki egyensúlyunk helyreállításáért.
Hisszük, hogy mindenki képes konfliktusainak nagy részét szakember segítségével, de saját belső erőforrásaira támaszkodva megoldani.

A szaknyelv segítő beszélgetésnek mondja ezt a mentálhigiénés szolgáltatást, a köznyelvben inkább az életvezetési tanácsadás kifejezés honosodott meg. A családterápia, párkonzultáció pedig a kapcsolatainkban jelentkező konfliktusok megoldásához nyújt segítséget.

A mottónknak választott idézet kifejezi azt a meggyőződésünket, hogy a nehézséggel való szembenézés, annak tudatos felvállalása egyben a fejlődés, a továbblépés lehetőségét is rejti.

„ Az ember akkor ismeri meg önmagát, amikor megmérkőzik az akadállyal”
(A. de Saint-Exupéry)

Köszönjük, ha megosztja velünk véleményét.

Kérjük, térjen vissza minél gyakrabban hozzánk!

A kuratórium tagjai és az alapítvány munkatársai:

Nagy Zsuzsanna »

Marosi Tiborné »

Palotás Csilla »

Fekete Melinda »

Komáromi Katalin »

Dunainé Szűcs Katalin »

dr. Makra Kornélia »